Pages

Wednesday, November 26, 2008

sudah lama rupenye aku berjalan di bumi ini..

minggu lepas menyaksikan hikari masuk 22 tahun (Hepi Besdey Nor!)
then, Dihe lak nak sambut hari jadi 2-3 ari lagi (Hepi becoming Besdey He'!)

erm, dah besau rupenye sume anak2 mak :)
maknanya sume my housemate dah 22 tahun :) tak lame lagi, heh heh

baguslah...
moga iman juga bertambah, seiringan dengan umur
moga kerja juga terbuat, sebanyak dengan ilmu yang terpikul

seorang sahabat kata "Al futur ba'da mujahadah" -sinar

masya Allah, maknanya musuh kita ini (al futur) akan lagi cepat menyerang bila kita mula bekerja.. aiseh! TAK USAH 'KERJA'LAH kalau begitu??? :P

mana boleh..:) kenapa lak?

-Doktor jenis apakah yang tak sudi merawat pesakitnya setelah dia mengetahui tentang prognosis penyakit itu?
-Ibu manakah yang akan membiarkan anaknya sentiasa bermain dengan lumpur tanpa perlu mandi atau sekurang-kurangnya gosok gigi sekali sehari?
-etc

sudah lama rupenye aku berjalan di atas bumi ini..
bumi volgograd ini..

aku perlu terus menapak..
kerana aku sudah lama berjalan, maka aku tidak boleh diam kaku berdiri!

6 comments:

aizadiha said...

betul tu gmex!!

=)
banyaknya perlu dipikul,, tapi diri ini masih byk penyakit malas.. saki baki jahiliyyah...

belum tajarrud sepenuhnya..
daei yang x bersih..
kotor & hina..
futur lebih kuat dari himmah..

(poem ape plak ni)
hehe..

ape2 pun..semoga kita saling menguatkan..i love u.

(saje je ckp syg,,nak kek gak bday nnt=p hehe....)

dr muthiah said...

alahai

himmah vs al hawa!
himmah vs al futur!

terasa tinggi semacam tangga yang perlu didaki...

hatiku bergelegak hebat kebelakangan ni, ya ukhti...

entah gerangan apa yg datang menyerang... (T_T)

hikari said...

huhu..
alamakk terasa plak
cam umur x sepadan ngn amal jek.
huk3
yeah!himmah aliyah!
namun utk himmah terus kekal aliyah memerlukan biah solehah + istiqamah..haishh..susah2
bantulah daku..huhu
penyakit malas yg sukar dikikis..
hati keras...
rehat yg berlebihan brg kali?.. (-_-)

dr muthiah said...

hikari, rasenya segalanya berlebihan..hehe

osobenno koli4estvo wira! :P

hikari said...

ciss..cis!cis! (>_<)

dalili said...

hehe... i felt this way too~ tp entah kenapa rasanya lama betul nak perabis 3 tahun setengah ni. xtau la cemana nak lalui lg 2 tahun ke depan. haih~ hehe...